Gisteravond toen ik naar bed ging, besloot ik om vanmorgen even een date met mijzelf te plannen.

Ja, dat lees je goed! Sinds ik aan Mindful Run doe, maak ik daar regelmatig even tijd voor.

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al dat ik heel anders naar hardlopen ben gaan kijken. Dat het namelijk behalve je lichaam trainen ook je geest traint.

Ondanks dat ik vanmorgen wakker werd en het stormde en met bakken uit de lucht kwam, ben ik toch gegaan. Ik herhaalde voor mezelf de quote van Martijn Mensink, “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”.

Dus hup, sportkleding aan en gaan! Ik laat mijn sporthorloge en telefoon thuis. Dit is iets wat ik normaal nooit deed! Ik dacht namelijk dat ik niet zonder muziek kon rennen en ik moest natuurlijk wel mijn tijden bijhouden. Dat doe ik natuurlijk soms ook nog wel, maar niet als ik een date heb met mezelf.

Voorheen was ik tijdens het hardlopen altijd bezig met apps, tempo bijhouden, het zoeken van de perfecte beat in mijn oren etc.  Natuurlijk is het af en toe erg verleidelijk om je eigen PR’s bij te houden en je groei in een app te meten, maar neem van mij aan; af en toe al deze digitale snufjes even loslaten is echt geen slecht idee.  Voorheen rende ik er op los met een lekker up tempo nummer in mijn oren en voerde ik dat het liefst na iedere kilometer een beetje op. Je hartslag gaat dan enorm omhoog en de adrenaline rijst de pan uit . Tegenwoordig luister ik tijdens een date met mezelf naar mijn eigen hartslag en ademhaling en probeer ik die juist zo laag mogelijk te houden. Dat doe ik door 100% door mijn neus in en uit te ademen. Zolang dat lukt, dan weet ik dat mijn harstslag ook laag blijft en ik binnen mijn grens blijf en dat geeft zoveel voordelen. (mijn uithoudingsvermogen verbetert en ik krijg veel minder snel verzuring en het duurt ook veel langer voordat ik dat pijntje in mijn knie ga voelen) Door de neusademhaling geeft ik mijn lichaam en geest een enorme boost.

Vanmorgen was ik de straat nog niet uit en mijn schoenen waren al kleddernat omdat ik een grote plas niet had gezien! Het fijne was, dat ik dacht, ach.. nu zijn mijn voeten toch al nat, dus hoef ik ook niet meer over en om de plassen heen te lopen en begon ik zelfs lol te krijgen van het stampen in de plassen.  Zonder dat ik het door had, was ik alweer op de terugweg, hoe lang ik toen onderweg was ? geen idee en mijn tempo ? ik zou het niet weten. Wel weet ik dat ik met een heerlijk ontspannen en leeg hoofd weer terug kwam, doorweekt, maar dat was zelf nog wel lekker!

Na een warme douche, stond er een heerlijk kop koffie en een verse jus voor me klaar met een lief briefje van mijn schat! Een heerlijk ontspannen begin van de dag! Hoe begon jouw dag vandaag of hoe sluit jij vandaag je dag af? Wil je meer leren en te weten komen over die 100 procent neusademhaling en het effect daarvan? Wil je het ervaren? Neem dan even contact met mij op!

Via www.mindfulrunalkmaar.nl

Of info@mindfulrunalkmaar.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!